Er dommerne alltid enige?

onsdag, 22 februar 2012

 Dommerene i korpskonkurranser er både musikere og musikkelskere. I oppdraget med å dømme fremførelser av korpsmusikk, er noen forespurt om jobben fordi de representerer et nivå og en kompetanse som gjør dem egnet til å mene noe faglig om en fremførelse. I dommerboksen og på bakrommet etterpå skal de bli enige om en poengsum og etterhvert en rekkefølge. Men dommerne er også individualister, ofte sterke personligheter med sterke meninger. Reflekteres det i avgjørelsene de tar?

Dirigenten, min advokat

mandag, 09 januar 2012

 I komponistbransjen er det bare et fåtall som dirigerer sine egne verk. De aller fleste av oss er avhengig av en dirigent. Og siden dirigenten blir bindeleddet mellom komponisten, musikere og publikum, hviler det et stort ansvar på dennes skuldre. Dirigenten er komponistene advokat, verken mer eller mindre.

Fabellandet

søndag, 11 september 2011

 Fabellandet, et symfonisk eventyr

Mitt så langt største prosjekt, Fabellandet, har premiere søndag 25. september kl. 18:00 i Grieghallen. Fabellandet er et symfonisk verk som, med tanke på formidlingen av musikken, legger til rette for bruk av sceniske virkemidler. Derfor undertittelen "symfonisk eventyr" - et multimediaprosjekt der dans, videoanimasjon, samt ulike solistensembler på scenen, skal være med å fortelle historien musikken bærer i seg.

CD-prosjekt i Pleven, Bulgaria

onsdag, 24 august 2011

 Torsdag 1. september reiser jeg til Pleven i Bulgaria for å høre tubaisten Eirik Gjerdevik fremføre Tubakonserten min, The Cry of Fenrir, med Bjørn Breistein som dirigent for Pleven Filharmoniske Orkester.

Sommerferie?

torsdag, 07 juli 2011

Det er juli måned. En hektisk juni er unnagjort og de aller fleste ser frem til late dager, helst langt unna huset man bor i til vanlig. Eller "rundkjøringen" som mange kaller det, der noen i familen er på vei inn fra et eller annet, mens andre er på vei ut til et eller annet.

De fantastiske, utrolig taperne

mandag, 20 juni 2011

Jeg hørte noen helt fantastiske tapere i helgen! Jeg kan ikke huske sist toppdivisjonen i skolekorpsNM i Stavanger hadde så mange virkelig gode korps. Og jeg mener gode, sånn at jeg rødmer og blir flau når jeg tenker på hva jeg og andre jeg kjenner holdt på med når vi var skolekorpsmusikanter for en del år siden. Herregud for et nivå! Men, av rundt regnet 300 deltagere i toppdivisjonen, tapte 270. Av rundt regnet 900 deltagere totalt, tapte 810!

Europamestre - men hva bruker vi det til?

tirsdag, 03 mai 2011

Ja, så har det skjedd igjen i Nordhordland: et norsk bygdakorps går til topps i en internasjonal musikkonkurranse! Denne gangen "mitt eget korps" Manger Musikklag! En solskinnshistorie som kommer ut av hardt og målrettet arbeid som handler om å foredle unge talenter, gi dem tillit, la dem være med på interessante prosjekt som plasserer og forankrer korpshobbyen i vår egen tid.

Fjesboka

tirsdag, 29 mars 2011

Hadde aldri trodd jeg skal ta i bruk facebook. Men i mars 2011 laget jeg meg en profil og nå er jeg i gang, rett og slett!

Plateslipp

onsdag, 09 mars 2011

For første gang i min karriere har jeg signert CD plater! Det hører med slett ikke med til normale gjøremål, knapt nok en autograf å skrive, selv om det har skjedd, og da oftest satt meg i forlegenhet.

Så var det over..

søndag, 13 februar 2011

Søndagen, dagen derpå, dagen etter flere uker med fokus på en todagers brass-happening i Grieghallen, har kommet. Skjønner ikke at den ikke kalles "blåsøndag". For det er den!

Signaleffekten

onsdag, 09 februar 2011

Diskusjonene gikk høyt rundt om da de norske pliktnummer skulle innstuderes for noen år siden. Likevel fornemmet jeg en form for aksept av at en ny tid var kommet til korpsene også, og mange så positivt fremover.

Det nærmer seg NM for brass band

onsdag, 26 januar 2011

Der fremfører alle konkurransemusikk, en fast og urokkelig størrelse for alle komponister som vil bidra på denne musikkarenaen. Denne særegne musikkformen fylles med stort sett de samme elementene hele tiden.

Musikk som rører hjertet

fredag, 03 desember 2010

Valget av melodier, i vårt tilfelle ofte uten tekst, skal henføre, sette folk i noe vi kaller julestemning. Og noen ganger gjør denne musikken direkte vondt. Treffer en streng i oss som minner oss om noe, eller som bare treffer melankoliens strenger, som sakte begynner å svinge i takt med tonene.